Burgemeester Liesbeth Bloemen opende De Familiekamer in Zoeterwoude. (Foto's: Robbert Beurse).

De Familiekamer Zoeterwoude officieel geopend

Met het hijsen van de Zoeterwoudse vlag opende burgemeester Liesbeth Bloemen vrijdag officieel De Familiekamer Advocaten & Mediators. Het advocatenkantoor verhuisde van Leiden naar de oude pastorie bij de Goede Herderkerk in Zoeterwoude-Rijndijk.

Advocaten Manon Renken en Pauline Burger lieten de pastorie volledig verbouwen. In het voorste deel zijn kantoren gemaakt. Achter woont Renken met haar man, beeldend kunstenaar Maurice Braspenning. Op de zolder van het pand heeft Braspenning zijn atelier.

Kunstprijs
De advocaten vinden het vanaf de start van hun kantoor belangrijk om de kunst en cultuur in de regio te ondersteunen. In 2013 riepen zij hiertoe De Familiekamer Kunstprijs in het leven. “Veelbelovende kunstenaars mogen dan bij ons exposeren. Een jury kiest hiervan een winnaar uit die financiële ondersteuning krijgt”, vertelde Renken tijdens de opening, “in 2017 is de prijs voor het laatst uitgereikt. Op deze nieuwe lokatie willen we hem nieuw leven inblazen”.


Robbert Beurse is gesprek met Manon Renken over de verhuizing en kunstprijs.

Cultuur Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×