Tijdens het Kunstroute weekend in september is de expositie onderdeel van het officiële programma. (Foto: PR).

Stadsgehoorzaal opent tentoonstelling van Tim Juffermans ter gelegenheid van zijn tienjarig jubileum

Beeldend kunstenaar Tim Juffermans richtte tien jaar geleden Studio 071 op. Gevestigd in Leiden, waar hij ook woont met zijn extreem oude en zeer gevaarlijke kat (stoeipoes). Ter gelegenheid van zijn tienjarig jubileum exposeert hij zijn werk in de Stadsgehoorzaal Leiden. Naast al bekende werken, worden er nieuwe werken in de expositie getoond.

Tim Juffermans, ook bekend als Timit, studeerde in 2008 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, in de afstudeerrichting Illustratie. Tim combineert in zijn kunst regelmatig natuur en techniek. Hij maakt surrealistische schilderijen en tekeningen. Hij wordt onder andere geïnspireerd door illustraties, animatie & film, typografie, comics, tattoo’s en David Attenborough.

Tatoeëervogel
Zijn reis naar Colombia tien jaar geleden vormde de start voor zijn werk. In dit Zuid-Amerikaanse land maakte hij een rafttocht in de bergen. Tijdens deze tocht hoorde hij een geluid dat hem deed denken aan een tattoo machine, een apparaat dat hem niet onbekend is…. De gids vertelde hem dat dit geluid geproduceerd werd door een piepklein vogeltje. Het vogeltje bleef onzichtbaar, totdat Tim op een stuk papier naar zijn eigen rijke fantasie deze tatoeëervogel ontwierp. Op het eerste gezicht een normale vogel, maar met een tattoo machine als kop.

De laatste tien jaar groeide Tim’s werk uit tot een wereld met een post-apocalyptische toekomstvisie. De mens is naar de achtergrond verdwenen, maar de sporen die de mensheid heeft achtergelaten zijn deel geworden van het landschap. De tentoonstelling: Unnatural Selection met 38 werken is van 19 augustus t/m 30 november te zien in Stadsgehoorzaal Leiden.

Entree: gratis.
Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×