De Leidse Beatles-kenner Frank Leenheer organiseert Beat-Meet al ruim vier decennia. Vroeger in het Antonius Clubhuis, tegenwoordig bij Scheltema Leiden. (Foto: Emile van Aelst).

Internationale Beatles-verzamelaarsbeurs voor 41e keer in Leiden

Fans, verzamelaars en liefhebbers van The Beatles kunnen op zaterdag 19 oktober terecht in Scheltema Leiden waar dit jaar voor alweer de 41e keer de internationale Beatles-verzamelaarsbeurs ‘Beat-Meet’ wordt gehouden. Op deze Beatlesbeurs kan iedereen naar hartenlust snuffelen tussen de duizenden LP’s, singletjes, CD’s, DVD’s, boeken, bladen,video’s en andere memorabilia die te kijk, te koop of te ruil zijn.

Er zijn standhouders uit binnen- en buitenland, dus het aanbod is altijd spectaculair. Voor dit evenement komen bezoekers vanuit de hele wereld, zelfs vanuit Japan en de USA, naar Nederland. Er zijn ook stands van de Beatles Fanclub en de Paul McCartney Fanclub.

Halve eeuw uit elkaar
The Beatles zijn al bijna vijftig jaar ‘uit elkaar’, maar nog steeds houdt hun muziek miljoenen over de hele wereld bezig en zijn de verkopen van hun oude platen en cd’s gigantisch. Elk jaar gaan er wereldwijd nog miljoenen over de toonbank en ook in de downloadlijsten staan de Beatles nog steeds in de hoogste regionen. De muziek van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison & Ringo Starr mag ondertussen ‘klassiek’ genoemd worden. Het nummer ‘Yesterday’ werd zelfs verkozen tot beste song van de twintigste eeuw.

Muziekfans wereldwijd kijken ook reikhalzend uit naar de eind september te verschijnen speciale ’50th anniversary’ uitgave van het legendarische ‘Abbey Road’ album. 49 jaar na het uiteenvallen van The Beatles, blijkt er nog steeds een grote belangstelling te bestaan voor alles wat de ‘fab four’ gedaan hebben. En Paul McCartney en Ringo Starr spelen wereldwijd nog steeds voor uitverkochte zalen.

Beat-Meet
Op de komende Beat-Meet worden ook enkele speciale gasten verwelkomd. Beatle-blogster Anne Hurenkamp van Beatlestalk.blogspot.nl en Jan Cees ter Brugge ( AVRO/TROS TV, Fab4cast & auteur Beatles in Holland ) geven een minicollege over 50 Jaar Abbey Road.

Beatle-expositie
Er is op de Beat-Meet ook een kleine verkoopexpositie met Beatles schilderijen van de Katwijkse kunstenaar Dick Zuydwijk. Daarnaast is er live Beatles muziek van Xavier Baudet en Andrew Vroomans.

Deze dag wordt georganiseerd door Franck Leenheer in samenwerking met www.beatlesfanclub.nl, de best bezochte Nederlandstalige Beatles website. Beat-Meet 2019 is open van 11.00 uur tot 16.00 uur en de entree bedraagt vijf Euro. Bezoekers kunnen zelf ook Beatles platen of memorabilia meenemen om te ruilen, te verkopen of vrijblijvend te laten taxeren.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×