(Afbeelding: Google Maps).

Rijksstraatweg A44/N44 drie weekeinden dicht wegens werkzaamheden

Rijkswaterstaat gaat de komende periode nieuw stil asfalt leggen op de A44/N44 tussen Leiden en Wassenaar. Ook worden er herstelwerkzaamheden uitgevoerd. In verband met deze wegwerkzaamheden is de Rijksstraatweg in Wassenaar drie weekenden in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.

Kruising Papeweg dicht
Het gaat om het deel tussen de afslag bij Leiden naar de N206 en de Landscheidingsweg N448 in Den Haag. Vanuit de zijwegen is het niet mogelijk om de Rijksstraatweg op te rijden. Dit betekent bijvoorbeeld dat autoverkeer tussen Voorschoten en Wassenaar via de Papeweg niet mogelijk is. Alleen de kruising bij het Rozenplein rechtdoor blijft toegankelijk.

Omrijden noodzakelijk
De gevolgen zijn het grootst voor Wassenaar zelf, maar ook Voorschoten zal de gevolgen van de afsluiting merken. Iedereen die in Voorschoten woont of wil zijn, moet rekening houden met enig ongemak. Rijkswaterstaat plaatst omleidingsborden op de Koningin Julianalaan, Schoolstraat, rotonde Wijngaardenlaan en bij de Dobbewijk.

Weekend van Voorschoten
Het eerste afsluitingsweekend valt samen met Open Monumentendagen en het Weekend van Voorschoten. De doorgaande weg door Voorschoten zal daardoor naar verwachting drukker zijn dan in een normaal weekend, vergelijkbaar met als bijvoorbeeld de paardenmarkt wordt gehouden. De Voorschotense wethouder Monique Lamers had dat liever anders gezien: “Maar een ander weekend bleek niet mogelijk. Bezoekers van buiten Voorschoten die onze activiteiten willen bezoeken, zullen andere routes moeten kiezen. Wij hebben de organisatie van het Weekend erop geattendeerd, net als de ondernemers. We raden ook iedereen, organisatoren, ondernemers, (sport)verenigingen en (zorg)organisaties, aan om zelf actief hun achterban: klanten, medewerkers, leden of bezoekers van te voren te waarschuwen dat er omleidingen zijn en dat ze met vertraging te maken kunnen krijgen.”

Per trein blijft Voorschoten wel goed bereikbaar en ook het fietspad langs de N44 en de tunnels blijven open.

Afsluitingen
Van vrijdag 13 september 21.00 uur tot maandag 16 september 5.00 uur
Van vrijdag 18 oktober 21.00 uur tot maandag 21 oktober 5.00 uur
Van vrijdag 1 november 21.00 uur tot maandag 4 november 5.00 uur

Rijkswaterstaat: vertraging 10 tot 30 minuten
De wegwerkzaamheden op de Rijksstraatweg vinden alleen plaats in de weekeinden en gaan dan dag en nacht door. Doordeweeks is de Rijksstraatweg volledig beschikbaar. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A4 en de A12. Wie met de auto de weg opgaat, moet volgens Rijkswaterstaat rekening houden met een vertraging van 10 tot 30 minuten.

Actuele informatie over de afsluitingen en omleidingen staat op www.vananaarbeter.nl en www.voorschoten.nl.

Regio Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×