Hugo Choufour zong zijn 3 Oktober lied in de Sleutelstad studio. (Foto's: Emile van Aelst).

Zoeterwoudenaren maken 3 Oktoberlied voor goed doel

Zanger en ondernemer uit Zoeterwoude, Hugo Choufour heeft samen met zijn dochter Bianca en vriendin Jacqueline de Groot (eveneens woonachtig in het dorp) een 3 Oktoberlied gemaakt. Choufour, die uit Leiden komt en daar jarenlang actief was met verschillende gemakswinkels en groothandel Verra BV, is momenteel uitbater van Café De Vriendschap in Zoeterwoude-Dorp.

“Ik vond het tijd dat Leiden een nieuw 3 Oktoberlied kreeg. Ik schreef een tekst en ging met mijn dochter en vriendin de studio”, vertelde Choufour aan Sleutelstad. De melodie van het lied is een oude bekende in de Leidse muziek-scene: in 1983 had de Leidse band The Shorts er een nummer 1 hit mee met de titel ‘Comment Ca Va?’.


Luister het volledige nummer op de website van het vergeten kind.

Vergeten kind
De opbrengsten van de plaat geeft Choufour aan een goed doel: het vergeten kind. Op de website van het vergeten kind wordt iedereen die het lied daar beluistert gevraagd om een kleine donatie te doen. Ook tijdens optredens zal de zanger dit verzoek aan het publiek doen. “Voor de prijs van één biertje help je al een kind. En voor een rondje help je er nog veel meer”, aldus een enthousiaste Choufour.

Op Sleutelstad FM ging “Leidsch Ontzet van 15 toen” dinsdag in premiere.


Hugo, Bianca en Jacqueline in gesprek met Robbert Beurse over hun 3 Oktoberlied.

Leiden Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×