De 11-jarige Dagmar uit Leiderdorp wil kinderwethouder worden. Ze sprak deze week in bij de gemeenteraad om te praten over jeugdparticipatie.(Foto's: Chris de Waard).

Leiderdorp krijgt mogelijk een kindercollege

De 11-jarige Dagmar Veenstra was deze week misschien wel de jongste inspreker ooit in de Leiderdorpse gemeenteraad. En als het aan haar ligt blijft het niet bij een keer. Ze wil namelijk kinderwethouder worden in een Leiderdorps kindercollege. Het idee deed ze op van een bekende die die functie vervult in Ede. Wethouder Angelique Beekhuizen is enthousiast en hoopt op meer aanmeldingen van kinderen uit het dorp. “Want een college met een wethouder kan natuurlijk niet, maar ik heb er alle vertrouwen in dat hier iets uitkomt.” Inmiddels is ook de tweede aanmelding al binnen.

Chris de Waard sprak met Dagmar over haar wens om kinderwethouder te worden.

een Leiderdorpse kinder(gemeente)raad of kindercollege is er nog niet op heel korte termijn, maar Dagmar gaat ondertussen niet bij de pakken neerzetten. Met ondersteuning van Incluzio heeft ze al een gemeenteles in elkaar gedraaid en de les ook al gegeven in haar eigen klas. Dat was vlak voor de vakantie toen ze nog op de basisschool zat.

Chris de Waard in gesprek met grotemensenwethouder Angelique Beekhuizen over Dagmar’s wens om een Leiderdorps kindercollege te formeren.

Leiderdorp Onderwijs Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×