Het beeld van Rembrandt bij museum de Lakenhal in Leiden.

Voordracht De jonge Rembrandt in Zoeterwoude

Naar aanleiding van het verschijnen van zijn biografie “De jonge Rembrandt” geeft schrijver Onno Blom op woensdag 9 oktober om 20.15 uur een voordracht in De Eendenkooi (Kooikersplein 1 in Zoeterwoude Rijndijk). De voordracht heeft als titel: “De jonge Rembrandt – superster uit Leiden” meegekregen en is gratis te bezoeken.

De jonge Rembrandt
Rembrandt van Rijn wordt door de meeste mensen aan Amsterdam gekoppeld, terwijl zijn wieg in Leiden heeft gestaan. In de Sleutelstad leerde hij het vak van schilder en vervaardigde hij tal van werken. De Leidse molenaarszoon ging naar de Latijnse school, de universiteit en leerde de eerste kneepjes van het schildersvak bij de plaatselijke meester Jacob Isaacszoon van Swanenburg. Later ging hij bij Pieter Lastman in de leer, en wekte nauw samen met zijn jongere vriend Jan Lievens.

Ondanks dat er naar zijn Leidse periode al veel onderzoek is verricht, is er toch nog veel onbekend. Dat was voor schrijver en biograaf Onno Blom reden om daar verder onderzoek naar te doen. Wie was die jongen nu echt? Wat zag hij om zich heen, in het Leiden van de zeventiende eeuw? Hoe werd Rembrandt Rembrandt? In een groot aantal hoofdstukken vertelt een Leidse jongen het persoonlijke verhaal van een jonge Rembrandt.

Televisie
Naast de voordracht presenteert de schrijver sinds 28 september wekelijks “Het raadsel Rembrandt” op NPO2. Deze serie gaat over het leven van de grootste schilder die Nederland ooit heeft gekend.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×