Strepen op het raam is een ludieke theatervoorstelling over dementie (Foto: Tessa Spaaij).

Zoeterwoude samen dementievriendelijk

“Personen met dementie moeten zo lang mogelijk mee kunnen doen in de samenleving”, dat stelt de gemeente Zoeterwoude op haar website. In dit kader is de gemeente, samen met zorgpartners, het project ‘Samen Dementievriendelijk’ gestart. Onderdeel van het project is een theatervoorstelling over dementie: ‘Strepen op het raam’. Het stuk wordt op donderdag 14 november opgevoerd in de Goede Herderker (Hoge Rijndijk 18 in Zoeterwoude-Rijndijk) en is vrij toegankelijk.

Ludieke theatervoorstelling over dementie
De voorstelling laat de verwarring en twijfel zien waarmee zowel de persoon met (beginnende) dementie zelf als zijn naasten geconfronteerd worden. Eerst lijkt het om ‘gewone’ vergeetachtigheid te gaan, maar als vader zichzelf steeds vaker in de problemen brengt wordt de ernst van de situatie duidelijk. De voorstelling is licht-melancholisch van toon, maar heeft ook oog voor de absurde momenten die deze ziekte met zich meebrengt. Zowel thuis, als in de buitenwereld.

Geïnteresseerden moeten zich vooraf aanmelden. Dat kan via www.zoeterwoude.nl/dementievriendelijk.

Het programma van de avond:

18.45 uur Inloop met koffie en thee
19.10 uur Welkom door Ruud Bouter, wethouder Zorg
19.15 uur Voorstelling Strepen op het raam
20.15 uur Pauze
20.30 uur Gesprek over dementievriendelijke samenleving
21.30 uur Einde

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×