(Foto: Repair Café Leiden).

Repair Café Merenwijk krijgt twee derde van alle apparaten weer aan de praat

Je kunt voortaan maar beter tweemaal nadenken voordat je die kapotte stofzuiger weggooit. Bij het Repair Café krijgen ze twee derde van de apparaten weer aan de praat. Hansje Huson van het Repair Café Leiden vertelt dat het onmogelijke soms mogelijk is: “Sommige apparaten zitten zo complex in elkaar dat wij de meest absurde schroevendraaiers moeten gebruiken. En tóch staan wij regelmatig voor verrassingen en kunnen ze toch hersteld worden. Er zijn maar weinig plekken waar je apparaten zoals een broodrooster kunt laten repareren,” vertelt Huson enthousiast. Ze hoopt dan ook op veel bezoekers bij het komende Repair Café in Buurtcentrum Op Eigen Wieken aan het Valkenpad in de Merenwijk.


Clinton Adeleke in gesprek met deskundige Hansje Huson over Repair Café Merenwijk

Het eerstvolgende Repair Café wordt op zaterdag 9 november gehouden tussen 13.00 en 16.00 uur. Iedereen die bijvoorbeeld elektrische apparaten gerepareerd wil hebben wil herstellen, wordt ter plekke geholpen door e reparatie-experts. “Wij krijgen twee derde van de apparaten weer aan de praat,” vertelt Huson. Naast apparaten met een stekker zijn ook zaken als kleding, fietsen, meubels, speelgoed of servies welkom. “Alleen computers repareren we niet.”

Gereedschap en basismateriaal zijn aanwezig. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Rond het buurtcentrum is voldoende gratis parkeerruimte.

Repair Cafés in de regio
Het Repair Café in de Merenwijk is niet het enige met een reparatieteam in de regio. Zo is het ook in Oegstgeest en Leiderdorp mogelijk om kapotte voorwerpen te laten repareren.

Vrijwilliger worden
Bij het Repair Café is een groep enthousiaste reparateurs aanwezig die graag helpt bij het (gezamenlijk) repareren van kapotte spullen. Het doel van de Repair Café is om nuttige en praktische reparatietips met buurtbewoners te delen. Ook staat het Repair Café open voor vrijwilligers die tot op zekere hoogte technisch zijn. Geïnteresseerden kunnen mailen naar repaircafeleiden@gmail.com.

 

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×