De lantaarnpaal bij de oversteekplaats naar Het Avontuur brandt al 6 maanden niet. (Foto en video: Robbert Beurse).

VVD Zoeterwoude wil lantaarnpaal oversteekplaats school zien branden

Diverse malen beloofde wethouder Ruud Bouter dat de lantaarnpaal bij de oversteekplaats naar school Het Avontuur op de dr. Kortmannstraat in Zoeterwoude gerepareerd zou worden. De paal kwam er in mei van dit jaar op verzoek van de gemeenteraad die constateerde dat de zebra onvoldoende verlicht is. Na 6 maanden brandt de paal nog altijd niet. Toegezegde reparatiemomenten worden door de leverancier op het laatste moment verplaatst.

In de raadsvergadering stelde de VVD fractie donderdag dat het lang genoeg heeft geduurd. “Binnen een paar weken is het ’s ochtends bij het wegbrengen weer donker, dan moet de oversteekplaats gewoon verlicht zijn”, stelt VVD-raadslid Roel Onderwater.
“Het zit hem in de leidingen. Dan ben je afhankelijk van Liander en die vinden dit minder belangrijk dan andere zaken”, verklaart Bouter de verschoven deadlines. “Liander heeft de werkzaamheden nu voor woensdag 6 november ingepland, als ze dat niet doen ga ik zelf maar een keer bellen”, vervolgt Bouter.

Onderwater noemt de reactie van Bouter: “Zeer bijzonder. Het betreft hier een verkeersonveilige situatie recht tegenover een school”. Hij vindt dat Bouter als klant van Liander zelf de prioriteit bepaalt en niet andersom.

Mocht de verlichting na 6 november nog steeds niet in orde zijn, dan gaat de VVD-fractie over tot actie. “Ik ga op 6 november zeker ’s avonds even kijken of de paal brandt. Zo niet? We zijn al bekend met nachtelijke avonturen als er dingen niet geregeld worden, dus daar kan deze nog wel bij”, grapt Onderwater verwijzend naar de actie van VVD-fractievoorzitter Mathieu Paardekooper die enkele maanden geleden burgemeester Liesbeth Bloemen uit bed belde toen jongeren opnieuw voor overlast zorgden bij de (inmiddels verwijderde) hangplek in het dorp.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×