Cultuur071 uitzending 11 (09-11-2019): Een ode aan Mary, een boek in 1 jaar, Yvonne van Delft & Al Dente met: De Heks van Haarlem

Tijdens het Leids Amateurkunst Festival op zaterdag 9 en zondag 10 november is Het Leidse Volkshuis voor twee dagen het Huis van Mary. Mary is natuurlijk de 100 jaar geleden in Leiden geboren Mary Servaes-Bey, beter bekend als de Zangeres Zonder Naam. Persoon en werk van de zangeres inspireerden ruim 200 amateurkunstenaars om hun Ode aan Mary te brengen. Projectleider Jacowies Surie kwam over het festival vertellen.  

www.leidsamateurkunstfestival.nl

Jos Nijhof in gesprek met Jacowies Surie over het Leids Amateurkunst Festival en de Ode aan Mary.

Eerder was ze bij Cultuur071 te gast in het kader van de verschijning van haar zevende roman, De eerste priesteres. Nu is ze aangeschoven in verband met een publicatie van een heel andere orde: Schrijf je boek in 1 jaar, schrijftips voor alle seizoenen. Schrijfster, historicus en schrijfcoach Jacqueline Zirkzee weet alles over het schrijven en in productie brengen van een boek en vertelt daarover met bevlogenheid en enthousiasme.

www.jacquelinezirkzee.nl

Jos Nijhof in gesprek met Jacqueline Zirkzee over haar boek: Schrijf je boek in 1 jaar.

Toneelgroep Al Dente bestaat 25 jaar en komt vanaf 14 november met de tweede productie van dit feestelijke jubileumjaar: De Heks van Haarlem, het ’treurspel der onzekerheid’ van Frederik van Eeden. Schrijver, psychiater en denker Van Eeden schreef De Heks van Haarlem ruim honderd jaar geleden en plaatste de handeling van het stuk aan het eind van de Tachtigjarige Oorlog. Acteurs Kees van Egmond en Suzanne Koonen aan het woord.

www.aldente.nl

Joque Mulder in gesprek met Kees van Egmond en Suzanne Koonen over de nieuwe theatervoorstelling van Al Dente: De Heks van Haarlem.

Wethouder Yvonne van Delft geeft haar visie op cultuur, onlangs vastgelegd in de nieuwe cultuurnota met als titel: De kracht van cultuur. Het gesprek gaat over de drie hoofdambities “Op sterke benen”, “Met hart en ziel” en “Met kop en schouders”. Zij legt uit waarom cultuureducatie zo belangrijk is en hoe  cultuur kan bijdragen aan het bereiken van tal van maatschappelijke doelen. Natuurlijk komt ook de vercommercialisering van de stad aan bod en pleit ze voor een betere samenwerking tussen alle partners binnen de culturele sector.


Joque Mulder in gesprek met Wethouder Yvonne van Delft over de nieuwe cultuurnota.

Hele uitzending:

Cultuur Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×