Gedupeerde Desiree van Zoomeren (65) aan het woord over de bezuinigingen in de gemeenteraad. (Foto: Chris de Waard).

Petitie gestart tegen bezuinigingen minimabeleid

Een inwoner van Leiden is een petitie tegen de bezuinigingen op het minimabeleid begonnen. Dit is gedaan naar aanleiding van de bezuinigingsmaatregelen waartoe de gemeenteraad afgelopen najaar besloot. Vanaf januari wordt er onder meer twintig euro per maand bezuinigd op de aanvullende zorgtoeslag van bijstandsgerechtigden. Tot nu toe is de petitie door 130 mensen ondertekend.

Steun van de SP
De SP staat achter de petitie. “Een uitstekend initiatief dat de SP van harte steunt”, aldus de partij. Afgelopen jaar voerde SP-raadslid Ries van Walraven al een felle strijd tegen het wegvallen van het declaratiebudget, een jaarlijks bedrag van 210 euro voor mensen met een laag inkomen. Die politieke strijd bleek echter vergeefs en de SP hoopt nu dat de petitie een succes wordt.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×