(Foto: Museum de Lakenhal).

Young Rembrandt Studio trekt 37.000 bezoekers

Het afgelopen jaar hebben 37.000 belangstellenden de Young Rembrandt Studio aan de Langebrug 89 bezocht. In december 2018, acht maanden na de opening, was het schilderspand bezocht door 10.000 geïnteresseerden. In dit huis dat uit de 17e eeuw dateert, leerde een nog jonge Rembrandt schilderen, teken en etsen. Het huis van zijn leermeester Jacob van Swanenburgh maakt deel uit van de Rembrandtwandelroute die langs alle historische Rembrandtlocaties in Leiden loopt.

In het huis aan de Langebrug krijgt de bezoeker een beeld van het leven van de jonge Rembrandt. In een zeven minuten durende videoprojectie wordt gekeken naar de eerste 25 jaar van het leven van de meesterschilder in de Gouden Eeuw.

Video impressie Young Rembrandt Studio.

Andere locaties op de wandelroute zijn onder andere de geboorteplek met een digitale reconstructie van het geboortehuis en de Latijnse School waar Rembrandt vanaf zijn zevende naar school ging. De routeplanner van de Rembrandt Route is verkrijgbaar bij de VVV Leiden.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×