Twaalf van dertien nieuwe energiecoaches van Duurzame Energie Merenwijk (Foto: PR).

Energiecoaches Duurzame Energie Merenwijk gaan de regio in

Op initiatief van de bewonersgroep Duurzame Energie Merenwijk (DEM) zijn dertien vrijwilligers opgeleid tot energiecoach. Met een financiële bijdrage van de Rabobank Katwijk-Leiden voor de opleiding gaan de coaches aan de slag om de inwoners in de regio te helpen hun huis duurzamer te krijgen en de energierekening lager.

De vrijwillige energiecoaches hebben het antwoord op vragen over isoleren, zonnepanelen, warmtepompen en diverse andere kleine en betaalbare energie besparende maatregelen. Het werkterrein van de coaches beperkt zich niet alleen tot de Merenwijk. In totaal gaan er acht vrijwilligers in Leiden aan het werk. Ook in Leiderdorp (twee), Oegstgeest (één) en Katwijk (twee) zijn de coaches actief.

Voorzitter Van Duurzame Energie Merenwijk Tjitske Veldkamp hoopt dit jaar nog meer energiecoaches te kunnen opleiden: “De Merenwijk alleen al heeft 6.000 woningen. Willen we al die bewoners bereiken, dan is er meer nodig dan deze dertien mensen, hoe enthousiast ze ook zijn. Dus we gaan op zoek naar geld.”

Nodig een energiecoach uit
De bewoners van de Merenwijk kunnen via de website van DEM een afspraak maken. Voor de andere wijken in Leiden is de wijk energieambassadeur het contact voor een energiecoach. Bewoners van de gemeente Leiderdorp, Katwijk en Oegstgeest kunnen voor een afspraak met een energiecoach terecht bij het gemeenteloket.

Duurzame Energie Merenwijk
Duurzame Energie Merenwijk is een bewonersinitiatief in de Leidse Merenwijk. De groep zoekt naar mogelijkheden om het energieverbruik te verminderen en op termijn aardgas te vervangen door duurzame energiebronnen in de wijk. Daarvoor zijn eerst maatregelen en voorlichting nodig. De vrijwilligers van DEM helpen bewoners daarbij op weg.

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×