Joop Zoetemelk schiet de 100 kilometer weg. (Foto: Sleutelstad / J.P. Kranenburg).

Goed voornemen: meedoen met de Joop Zoetemelk Classic

De Joop Zoetemelk Classic wordt steeds populairder: vorig jaar deden er maar liefst 4500 deelnemers mee met de voorjaarsklassieker voor toerfietsers. De toertocht wordt dit jaar voor de 14e keer georganiseerd door de Leidse Ren- en Toervereniging Swift. Tour de France winnaar en naamgever van het evenement Joop Zoetemelk rijdt op 21 maart ook zelf weer mee. Het is dit jaar precies veertig jaar geleden dat Zoetemelk de Tour won. Inschrijven kan tot en met 15 maart.

Toerfietsers van elk niveau kunnen de Joop Zoetemelk Classic rijden. In deze toertocht kiezen de ervaren en fanatieke toerfietsers voor de langste routes, de toerfietsliefhebbers kunnen ook een kortere variant van de tocht rijden. Er kan een keuze gemaakt worden uit vier afstanden: 50, 75, 100 en 150 kilometer.

De routes gaan door het Groene Hart, waar Zoetemelk in zijn juniorentijd bij Swift zijn trainingsritten reed. Alle routes zijn volledig uitgepijld en onderweg zijn er verzorgingsposten waar deelnemers iets te eten en te drinken krijgen.

Meedoen kan alleen via voorinschrijving op de website. Dat kan tot 23.59 uur op 15 maart. Er geldt een maximum van 5500 deelnemers.

Startschot door Zoetemelk
Bij het vertrek van de 100 kilometer, om 8:30 uur, geeft Zoetemelk zelf het officiële startschot voor zijn eigen Classic. Na de openingshandelingen, foto’s, praatjes en handenschudden gaat hij ook zelf van start om samen met familie en vrienden zijn tocht door het Groene Hart te rijden.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×