Winkels in de Haarlemmerstraat. (Foto: Kim van Niekerk).

Clean Sweep moet Leidse binnenstad schoner en veiliger maken

De gemeente Leiden voert regelmatig een Clean Sweep uit en vanaf komende maandag is het winkelgebied in de binnenstad aan de beurt. Tijdens de Clean Sweep wordt er twee weken lang extra aandacht besteed aan een schonere en veiligere leefomgeving. Team Handhaving voert bijvoorbeeld extra controles uit met betrekking tot afval en overlast.

Ook verkeersproblemen worden tijdens de Clean Sweep aangepakt. Zo wordt er bijvoorbeeld gecontroleerd op fietsers en brommers in voetgangersgebieden. Daarnaast is er aandacht voor reclame-uitstallingen, contracten en fietswrakken. Team Handhaving heeft hiermee als doel om overlast voor ondernemers aan te pakken. Daarnaast wordt winkelen prettiger als de stad netjes en verzorgd is.

Eigen bijdrage
Inwoners kunnen zelf ook een bijdrage leveren aan de verbeteringen. Wanneer zij bijvoorbeeld overlast ervaren in en rondom de winkelstraten in het centrum, kunnen zij dit melden. Een melding indienen kan via de website van de gemeente Leiden.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×