(Foto: Marja van Tilburg).

Terugblik Leids topsportweekend: DIOK, LSG, ZVL-1886 en ZZ Leiden

De Leidse topsportploegen boekten dit weekend wisselende resultaten. De rugbyers van DIOK wonnen zoals verwacht hun wedstrijd van de Haagse RC en de Leidse basketballers wonnen knap van Donar uit Groningen. Voor de waterpoloteams van ZVL-1886 was het geen goed weekend. De vrouwen verloren van Het Ravijn en daarmee de aansluiting met de kopgroep. De mannen kwamen met lege handen terug uit Eindhoven na een nederlaag bij laagvlieger PSV. De schakers van LSG waren lichtelijk teleurgesteld na een gelijkspel tegen En Passant.

Basketbal: Vechtend ZZ Leiden wijst Donar terug

Zorg en Zekerheid Leiden leek een zware avond tegemoet te gaan. De Leidse ploeg moest het stellen zonder spelmaker Tayler Persons, terwijl Donar op volle oorlogssterkte naar de Vijf Meihal was gekomen. Het werd wel een lastig avondje, maar Zorg en Zekerheid Leiden hield stand. De Leidse ploeg pakte meteen de leiding, kwam heel kort achter te staan in het derde kwart, maar boog die nadelige marge snel weer om. Aan het eind stond er een prachtige 81-73 overwinning voor Zorg en Zekerheid Leiden op het bord.

Lees meer.

(Foto’s: Marja van Tilburg).

Rugby: DIOK wint met overmacht

De rugbyers van DIOK speelden zaterdag regen de Haagse RC. De Hagenezen bezetten de laatste plaats in de kampioenspoule, terwijl DIOK aan kop gaat. Dat verschil in kracht werd ook op het veld duidelijk, in Den Haag werd het 0-98. Komende zaterdag speelt DIOK weer thuis, dan komt Ascrum op bezoek.

Waterpolo: Dubbelverlies voor ZVL-1886

De vrouwen van ZVL zitten de laatste weken duidelijk in een dip. Zaterdag werd voor de derde keer op rij verloren. Na nederlagen tegen Polar Bears en De Zaan werd in eigen bad nu ook verloren van koploper Het Ravijn: 10-12.

Na de prima bekerwedstrijden tegen AZC leek PSV, de nummer voorlaatst in de eredivisie, een ideale tegenstander voor de mannen van ZVL om wat steviger op een play-offplek te komen. Maar het pakte heel anders uit. De Leidse ploeg verloor in Eindhoven, waar de wedstrijd op het ongebruikelijk late tijdstip van vijf voor half tien begon, met 12-6 en zal hard moeten werken om bij de eerste achtste blijven.

Lees meer.

Schaken: LSG lichtelijk teleurgesteld, maar niet terneergeslagen na gelijkspel

LSG IntelliMagic hield aan het treffen van En Passant een punt over, maar er had meer ingezeten. De Leidse schakers bezetten op dit moment de zevende plek in de Meesterklasse.

Lees meer. 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×