Meer dan een enkel schetsontwerp voor bouwen boven het spoor in Leiden, zoals deze van het Leidse architectenbureau VVKH & Studio Hartzema is er momenteel nog niet, maar het lijkt wel de toekomst.

Wethouders per trein naar Parijs voor werkbezoek bouwen boven spoor

De Leidse wethouders Ashley North en Fleur Spijker vertrekken binnenkort naar Parijs. Begin april reizen de twee Leidse bestuurders op uitnodiging van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, NS en Prorail af naar de Franse hoofdstad om zich te laten informeren over de mogelijkheden van bouwen bij en boven het treinspoor. De dienstreis gaat ook per spoor. Onlangs besloot de Leidse gemeenteraad dat dienstreizen van het college in principe per trein moeten plaatsvinden. Om het milieu te sparen.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Fleur Spijker over bouwen boven het spoor.

In Leiden is bouwen boven de spoorlijnen rond station Leiden Centraal niet iets dat op korte termijn gaat gebeuren, maar er wordt wel degelijk over nagedacht. In Parijs heeft men op meerdere plekken al veel ervaring met dit type bouw. Toekomstige bebouwing op het spoor is een vorm van dubbel ruimtegebruik bovenop een OV-knooppunt, dat ook de gemeente Leiden vanuit het oogpunt van duurzame verstedelijking het verkennen waard vindt.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×