Op verzoek van haar vader heeft Vera de Reus een choreografie gemaakt voor zijn uitvaart. Vlak voor zijn overlijden heeft hij deze demo in de 3 Octoberhal kunnen bekijken. (Foto: PR).

Gymsport Leiden in actie tegen lymfeklierkanker

Gymsport Leiden zet zich met verschillende acties in voor de strijd tegen lymfeklierkanker. Trainer en coach Vera de Reus van de selectie Ritmische Gymnastiek neemt deel aan de ‘Hollandse 100’ van Stichting Lymph&Co, waarbij ze binnenkort negentig kilometer gaat fietsen en tien kilometer gaat schaatsen. Voor hetzelfde goede doel wordt morgen een Valentijnsshow gegeven in de 3 Octoberhal waar acrogymnasten van Gymsport Leiden aan deelnemen. Stichting Lymph&Co heeft als doel financiering van fundamenteel onderzoek naar de aard en behandeling van lymfklierkanker mogelijk te maken. Ook wordt er door de stichting meer aandacht gegenereerd voor deze vorm van kanker.

Vera de Reus is dinsdag 18 februari om 18.00 uur te gast in Sport071, het sportprogramma op Sleutelstad 107.5 FM.

Persoonlijk verhaal
Op zondag 15 maart 2020 vindt in en rondom Thialf Heerenveen de zesde editie van De Hollandse 100 plaats. Deelnemers aan deze actie gaan tien kilometer schaatsen en negentig kilometer fietsen. Zij laten zich sponsoren om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Voor De Reus zit er een persoonlijk verhaal aan de actie vast. “Samen met mijn vader zou ik op 15 maart, op zijn verjaardag, gaan schaatsen, fietsen en geld ophalen. Helaas mag dit niet zo zijn. Hij is op 8 december 2019 overleden aan de gevolgen van lymfeklierkanker. Ondanks dit grote verlies wil ik in ieder geval proberen om deze actie alsnog te volbrengen want als er iets duidelijk is dan is het dat er meer onderzoek nodig is. In naam van mijn vader. “

Valentijnsshow
In de 3 Octoberhal aan de Smaragdlaan in Leiden vindt morgen een Valentijnsshow plaats waar acts worden opgevoerd. Naast Ritmische Gymnastiek zijn er ook een acrogym- en dansact te zien. Tijdens de show zijn er een aantal acties om geld in te zamelen voor Stichting Lymph&Co. De show begint om 17.45 uur en duurt tot ongeveer 19.00 uur.

Met diverse acties tijdens wedstrijden hebben Gymsport Leiden en pupillen van De Reus een bedrag opgehaald van inmiddels ruim 5000 euro. Doneren kan nog steeds: www.dehollandse100.nl

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×