Eerste resultaten met papierbakken positief

15

Begin dit jaar is in de Stevenshof een proef van start gegaan met het inzamelen van oud papier via papierbakken die huis-aan-huis bij de bewoners zijn geplaatst. De proef loopt de eerste helft van 2020 in de Kloosterhof in de Stevenshof. Van de bewoners heeft 83 procent nu naast een container voor gft-afval en restafval ook een derde container voor oud papier. In januari heeft de gemeente er ruim 7800 kilo papier opgehaald. Dat is zo’n 5500 kilo meer dan een jaar eerder toen de aparte bakken er nog niet waren en bewoners waren aangewezen op de wijkcontainers.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Yvonne van Delft over het apart inzamelen van oud papier via minicontainers.

Oud papier apart inzamelen, draagt bij aan een beter milieu. Ook is de gemeente minder geld kwijt aan verbrandingsbelasting die moet wordt betaald over het aangeboden restafval. Daar zit nu nog veel papier bij en als dat percentage daalt, gaan ook die kosten omlaag. Het oude papier zelf brengt tegenwoordig maar weinig op, dus daar moet de gemeente het niet van hebben.

Via www.leiden.nl/oudpapier geeft de gemeente meer informatie over de minicontainers voor papier.

Delen

15 reacties

  1. Johan Pots

    Oke, als de gemeente het restafval inleverd zonder papier gaan de verbrandingskosten voor de gemeente omlaag. Gaan wij dat als burger dan ook merken in een lagere afvalstoffen heffing in de gemeentelijke belastingen ? Meerkosten van de gemeente worden doorberekend aan de burger, maar nu het omgekeerde.

Laat een reactie achter

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline