Science071: Russen niet blind voor waarheid MH17

Deze week in Science071: Tom Louwerse is politicoloog en een expert op het gebied van peilingen. Hij vertelt ons alles over het gebruik van politieke peilingen en barometers in Nederland. Daarnaast is er onderzoek gedaan naar hoe Russen over Nederland denken. Hubert Smeets en Jos Schaeken vertellen ons over dit onderzoek. Daarnaast vertelt Mandy over grote neuzen en het beste seizoen om zwanger te worden. Ten slotte hebben we weer een frisse wetenschapsvraag en wat nieuwtjes over douchen en je haren wassen.

Dr. Tom Louwerse is universitair docent Politicologie en gespecialiseerd in peilingen. Zo is hij de oprichter van de website Peilingwijzer.nl. Verder is onlangs benoemd tot voorzitter van de Young Academy Leiden (YAL) een groep van 13 jonge wetenschappers. Hij gaf een lezing over het gebruik van politieke peilingen in Nederland. Hidde zocht hem op en vroeg hem naar zijn expertise op het gebied van peilingen. 


 Wat vinden Russen van ons land? Daarover is een gloednieuw onderzoek gepresenteerd, uitgevoerd door het Levada Center, in opdracht van de Universiteit Leiden en de het kennisplatform Raam op Rusland. Redacteur Hidde ging in gesprek met journalist, historicus en NRC-Correspondent Hubert Smeets en hoogleraar Slavische en Baltische talen en cultuurgeschiedenis. Hij vroeg hen naar hun visie over dit onderzoek en de huidige relatie tussen Nederland en Rusland.


Redactrice Mandy vertelt ons deze week tijdens het wetenschapsnieuws over het hebben van een grote neus. Verder vertelt ze in welk seizoen je het beste zwanger kunt worden. Ook is er nu eindelijk bekend hoe miljoenpoten met elkaar de liefde bedrijven. Dit weten we dankzij uv-licht en CT-scans. Ten slotte is er nog een zorgwekkend bericht vanuit de VS over kernafval. De verpakkingen ervan blijken sneller te vergaan dan gedacht. 


Deze week hoor je in de wetenschapsvraag van de week alles over het wassen van je haren. Want wat is nu wijsheid? Hoe vaak moet je het wassen? Waarmee? Marijke verlost je van deze vragen!

 

 

Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×