De eigen website van SwimLeiderdorp is nog niet online, maar veel informatie over de landelijke actie is te vinden op www.fightcancer.nl.

Zwem mee tegen kanker deze zomer in Leiderdorp

Het landelijk initiatief Swim to fight cancer komt naar de regio. Op zondag 30 augustus gaan hopelijk vele zwemmers uit Leiderdorp en buurgemeentes te water in de Dwarswatering bij sportcomplex De Bloemerd om geld op te halen voor een aantal onderzoeksprojecten van het KWF Kankerbestrijding. Ook mag de plaatselijk organisatie een lokaal doel uitkiezen dat een aandeel levert in de strijd tegen kanker. Maar eerst hebben Claudia Hoogmoed en Netty Blijlevens heel veel helpende handen nodig.

Op donderdag 5 maart organiseren ze daarom een kick-off evenement om alle potentiële vrijwilligers, sponsoren en deelnemers te vertellen wat er precies gaat gebeuren en op welke manier iedereen een steentje kan bijdragen. Het sponsorgeld dat de deelnemers bijeenbrengen gaat helemaal naar de goede doelen. Kosten voor de organisatie van het Leiderdorpse evenement moeten uit andere hoek komen. Daarom zijn Claudia Hoogmoed en Netty Blijlevens allereerst op zoek naar mensen die willen helpen met het werven van sponsors en donateurs. “We hebben ook mensen nodig die verstand hebben van ICT, opmaak, het schrijven van een persbericht en echte social media-tijgers. Hoe meer mensen zich aansluiten hoe gemakkelijker we alle taken kunnen verdelen.”


Sport071-presentator Maarten Mulder in gesprek met Claudia Hoogmoed en Netty Blijlevens die Swim to fight cancer organiseren in Leiderdorp.

De eigen website van de Leiderdorpse afdeling van de Swim to fight cancer staat ook nog in de stijgers, Hoogmoed en Blijlevens rekenen erop dat die begin april live gaat, of zoveel eerder als mogelijk. Daarna kunnen mensen zich echt gaan inschrijven voor het zwemevenement zelf. Maar iedereen die ook op een andere manier een bijdrage kan leveren is van harte uitgenodigd zich aan te melden voor het startmoment op 5 maart via email: info@leiden.swimtofightcancer.nl.

Bij het Swim to fight evenement op 30 augustus gaat het natuurlijk om zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel, onderzoek naar kanker. Hoogmoed en Blijlevens zijn nog aan het kijken naar een geschikt lokaal doel waar ze straks een deel van de opbrengst aan mogen doneren. Iedereen die mee zwemt krijgt een eigen profielpagina op de website en tips hoe je sponsorgeld kunt binnen hengelen bij familie, vrienden, buren en collega’s.

Er wordt gezwommen in open water, volwassenen zwemmen 2 kilometer en kinderen 500 meter. Maar dat is pas eind augustus, nog voldoende tijd om te trainen.

Meehelpen? Meld je aan
Als je Hoogmoed en Blijlevens een helpende hand wilt bieden, stuur dan een mail naar info@leiderdorp.swimtofightcancer.nl.

 

 

Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×