De afgelopen maanden heeft een groep de Kagerzoom Parkrun regelmatig uitgetest, 7 maart gaat de eerste officiële editie van start. (Foto's: Laura Schoutsen).

Kagerzoom Parkrun gaat op zaterdag 7 maart van start

In Groot-Brittannië bestaat het al jaren, de komende weken komt het fenomeen Parkrun ook naar Nederland. Dit weekend al op enkele plaatsen en vanaf 7 maart start er ook elke zaterdagmorgen om 9.00 uur een groepje hardlopers bij golfterrein Kagerzoom net boven de Leidse Merenwijk. Deelname is gratis, vooraf registreren is verplicht. Je moet je barcode uitgeprint meenemen.

De Parkruns zijn laagdrempelige loopevenementen voor jong en oud. Lopen mag in ieder tempo en ook wandelen is een optie. Deelnemers starten gezamenlijk om 9.00 uur. De loopafstand is 5 kilometer, bestaande uit een grotere ronde en een kleinere ronde. Vrijwilligers en bordjes wijzen de lopers de weg. Laura Schoutsen en Bas Groenendaal zijn de drijvende krachten achter de Leidse Parkrun. Zij hopen elke week nieuwe lopers te kunnen verwelkomen. Na afloop is er gelegenheid om samen wat te gaan drinken, wel voor eigen rekening.

De start is bij het fietspad tussen de golfbaan en de Warmondse ijsclub, er is daar geen gelegenheid om je om te kleden. Wel kun je je fiets stallen en er is beperkt parkeergelegenheid. “Je kunt natuurlijk ook lopend naar de start komen en er een extra lange training van maken”, aldus Schoutsen en Groenendaal.


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Laura Schoutsen en Bas Groenendaal over de Kagerzoom Parkrun die 7 maart voor het eerst wordt gehouden.

Registreren hoeft maar een keer. Aanmelden voor deelname is verder niet nodig. Neem wel je uitgeprinte barcode mee om te laten scannen, dan krijg je steeds je tijd in de mail. Het is geen echte wedstrijd maar zo kun je wel bijhouden of je vooruitgang boekt. Doel is niet zozeer om zo hard mogelijk te rennen, als wel lekker in beweging te zijn samen met andere mensen. Kinderen zijn ook welkom, maar moeten wel begeleid worden door een volwassene. En je hond mag ook mee. Denk dan wel aan een paar plastic zakjes om de eventuele hondenpoep netjes op te ruimen.

En mocht je eens ergens anders in Nederland of de rest van de wereld zijn waar een Parkrun wordt gehouden, kun je je gewoon melden met je barcode en mee rennen. Kijk voor meer informatie en registratie op de website van Kagerzoom Parkrun.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×