(Archieffoto: Emile van Aelst)

Oprichters Singelloop Leiden trekken zich terug uit organisatie

De twee oprichters van de Singelloop, het Leidsch Dagblad en de Leidse Politie Sportvereniging, trekken zich na 44 jaar terug uit de organisatie. Het Leidsch Dagblad stopt ook als naam- en hoofdsponsor van het sportevenement, dat vanaf dit jaar daarom Singelloop Leiden heet. De stichting achter het jaarlijkse evenement is in gesprek met Leiden Marathon, die de organisatie vanaf volgend jaar op zich zou kunnen nemen.

Het nieuwe logo van de Singelloop, waarin niet langer de naam van het Leidsch Dagblad staat.

De 45ste editie van de Singelloop vindt plaats op 17 april en is de laatste editie die door de twee oprichters wordt georganiseerd. De nieuwe uitgever van het Leidsch Dagblad, het Mediahuis, heeft besloten om zich terug te trekken uit alle evenementen waar de krant bij betrokken was. “Dat is hartstikke jammer want het was voor ons een mooie partner”, reageert voorzitter van de Singelloop Gertjan van Geen, die tevens journalist is bij de krant. In het nieuwe logo van het evenement is de naam van het Leidsch Dagblad al niet meer opgenomen.

Leidse bedrijfsleven
Ook de Leidse Politie Sportvereniging trekt zich terug uit de organisatie. Volgens Van Geen komt dat door bezuinigingen bij de politie. Hij benadrukt dat de organisatie van de Singelloop voor de komende jaar niet in gevaar is. “We overleggen met Leiden Marathon over de logistieke organisatie van het evenement en verder merk ik dat het Leidse bedrijfsleven ons een warm hart toedraagt. We gaan na de aankomende editie kijken op welke manier we doorgaan.”

De 45ste editie van de Singelloop Leiden staat in het teken van 75 jaar Vrijheid, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor de eenmalige sponsor musical Soldaat van Oranje. Deelnemers aan het ‘rondje Singels’, dat dit jaar overigens de andere kant op gaat, halen geld op voor zes goede doelen uit de regio, waaronder Fietsmaatjes en verpleeghuis Topaz Lakenhof.

Inschrijving
De inschrijvingen voor het evenement gaan zaterdagochtend van start bij alle vestigingen van SportCity in Leiden. Vanaf 21 maart kunnen mensen zich ook inschrijven bij Sporthuis Wout Bergers (Haarlemmerstraat 212-214 Leiden), Hardloopwinkel (St. Jorissteeg 8 Leiden), Sporthuis de Zwarte Wolf (Lange Mare 104 Leiden), De Wolky Shop (Nieuwe Rijn 15 Leiden), Runnersworld (Burgsteeg 7 Leiden) en Bruna (Ina Boudier-Bakkerstraat 9 Leiden).

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×