(Foto: Sylvia Karres).

Leidse jazzmuzikant Bart Wirtz geeft miniconcert uit raam woning

De Leidse jazzmuzikant Bart Wirtz heeft maandag een miniconcert gegeven vanuit het raam van zijn huis. Het festival ‘Jazz in de Kamer’ dat hij organiseert, ging afgelopen donderdag niet door vanwege het coronavirus. “Het kan geen kwaad om de mensen een muzikaal hart onder de riem te steken”, zegt hij tegen mediapartner Omroep West.

Omdat Jazz in de Kamer niet door kon gaan vanwege coronamaatregelen, stelden Barts buren voor dat hij vanuit zijn huis wel een deuntje kon spelen. “Net zoals in Italië”, zegt Bart. Dus toen het zonnetje scheen, pakte Bart zijn saxofoon en ging in het raamkozijn zitten om te spelen. “Even wat leven naar buiten blazen.”

Vanuit de binnenplaats openden mensen hun ramen. “Bij mij achter zijn veel studentenhuizen. Langzaam zag ik studenten uit hun bed kruipen om te komen kijken.” Na afloop klonk applaus en gejoel. “Grappig”, vindt Bart.

Verzoekjes
Wirtz is nu bezig met opnames in de studio, maar misschien doet hij het binnenkort nog een keer. “Wellicht doe ik dan wat verzoekjes.” Net als veel andere muzikanten zit hij voorlopig thuis. “Het is voor iedereen heel naar. Ik ben benieuwd hoe het zich ontwikkelt. Komende week zou mijn drukste week van het jaar zijn, maar alles is afgezegd. Zonder geld wordt het pittig.”

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×