Windmolens langs het spoor bij de N11 in Zoeterwoude Rijndijk. (Foto: Chris de Waard).

Zoeterwoudse wijk Rijndijk als eerste van gas los

Rijndijk wordt de eerste wijk in Zoeterwoude die over enkele jaren van het gas af gaat. De gemeente Zoeterwoude volgt daarmee de lijn die zowel regionaal in Holland Rijnland-verband als nationaal is afgesproken. “Zo is aan de andere kant van de Oude Rijn in Leiderdorp al gestart in de Oranjewijk en zijn ze in Leiden aan de slag met Leiden Zuidoost”, meldt de gemeente die volgende week een serie informatiemomenten organiseert.

Zo wordt er aanstaande maandagavond een Facebook-sessie gehouden, waarbij inwoners tussen 19.00 en 20.00 uur vragen kunnen stellen aan het projectteam over de plannen in Rijndijk.

Op woensdag 24 juni is de gemeente Zoeterwoude tussen 12.00 en 14.00 uur aanwezig voor de St. Bernardus basisschool. Onder andere wethouder Ton de Gans geeft daar een toelichting op het project Rijndijk Van Gas Los. Ook kunnen bewoners zich dan opgeven voor een werkgroep die onderzoeken gaat doen en het college adviseert over de toekomstige warmtebron voor heel Zoeterwoude Rijndijk.

Donderdag 25 juni  is het projectteam van de gemeente tussen 16.00 – 18.00 uur  bij de MCD supermarkt en op zaterdag 27 juni van 12.00 tot 14.00 uur in de Speeltuin Rijneke Boulevard bij de kiosk.

Duurzaamheid Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×