Burgemeester Jaensch verkoopt zijn huis voordat hij er is gaan wonen. (Archieffoto: IJsbrand Terpstra).

Burgemeester Jaensch verhuist toch niet naar Endergeesterstraatweg

Burgemeester Emile Jaensch van Oegstgeest gaat niet verhuizen naar de woning aan de Endegeesterstraatweg die hij in 2018 kocht. In een mail aan zijn toekomstige buren schrijft Jaensch dat hij de woning ‘met pijn in het hart’ moet verkopen tenzij er een wonder gebeurt.

Jaensch is sinds 2016 burgemeester van Oegstgeest. Hij ging in de Dorpsstraat wonen en twee jaar geleden maakte hij bekend dat hij wilde verhuizen naar de Endegeesterstraatweg. Zover kwam het tot nu toe niet, en van uitstel lijkt in dit geval afstel te komen.

“In 2018 werd ik eigenaar van het mooie plekje in jullie buurt. De afgelopen twee jaar ben ik bezig geweest met het verkrijgen van vergunningen en het vinden van een geschikte aannemer”, schrijft de burgemeester. “Alle pogingen zijn gestrand op aanbiedingen die niet aansloten bij mijn budget en wensen.”

Jaensch gooit de handdoek nu in de ring: “Ik moet constateren dat de afgelopen twee jaar me aardig wat energie heeft gekost en dat ik nu deze mooie plek in de etalage ga zetten.” De burgemeester zet het pand binnenkort via een makelaar te koop.

De verkoop van het huis tegenover kasteel Endegeest heeft volgens Jaensch niets te maken met het feit dat de gebiedsvisie van De Geesten niet is gelukt. “Het is voor mij een brug te ver gebleken. Het gaat om heel persoonlijke omstandigheden, niet met zaken die in raad of het dorp spelen.”

Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×