Armoederegisseur Marit Weijenberg (Foto: Voorschoten voor elkaar).

Voorschoten Voor Elkaar stelt armoederegisseur aan

Welzijnsorganisatie Voorschoten voor elkaar heeft sinds deze week een armoederegisseur. Armoederegisseur Marit Weijenberg gaat de verschillende doelgroepen van VvE in kaart brengen en de organisatie (en gemeente) adviseren hoe deze doelgroepen beter kunnen worden benaderd. Verder zal Weijenberg minima in Voorschoten helpen bij de aanvraagprocedures regelingen en als intermediair fungeren tussen inwoners en maatschappelijke organisaties.

Het project ‘armoederegisseur’ is onderdeel van een pilot die Voorschoten Voor Elkaar samen met de gemeente is gestart om de financiële zelfredzaamheid van de inwoners van Voorschoten te vergroten. De pilot duurt twee jaar en heeft als doel de vroegsignalering van schulden, preventie van schulden en het verkrijgen van inzicht in waar de hulp beter en effectiever geregeld kan worden. De verwachting is dat door de coronacrisis het aantal mensen dat in de problemen zal raken zal stijgen en geldzorgen zullen toenemen.

Weijenberg, die woensdag officieel aan de gemeenteraad is voorgesteld, zal haar werkzaamheden starten met het observeren van de verschillende doelgroepen. Ze hoopt zo een objectief beeld van de problematieken te verkrijgen. Daarna gaat ze het algehele proces in kaart brengen en volgen, in samenwerking met de ketelpartners, verbeter adviezen. Voorschotenaren met vragen kunnen de armoederegisseur bereiken via: marit@voorschotenvoorelkaar.nl.

Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×