Ook in het Level gebouw krijgen MBO stagiaires voortaan een vergoeding. (Archieffoto: Chris de Waard).

Stagevergoeding gemeente Leiden vanaf september gelijk voor alle opleidingsniveaus

Vanaf september krijgen stagiairs bij de gemeente Leiden dezelfde stagevergoeding als HBO en WO-studenten. Tot nu toe betaalde de gemeente MBO studenten 250 euro per maand, terwijl hoger opgeleide studenten 350 euro kregen. In de nieuwe stageregeling krijgt iedereen 400 euro per maand op basis van een 36-urige werkweek.

“MBO-stagiairs werken net zo hard en maken net zo veel uren als alle andere stagiairs. Voor de stagevergoeding mag het niet uitmaken wat voor opleiding je doet”, stelt de gemeente, die hoopt dat andere werkgevers hun voorbeeld zullen volgen: “Zo geeft de gemeente als werkgever een krachtig signaal; namelijk dat goed geschoolde vakmensen voor onze stad onmisbaar zijn.”

Heel Nederland
In heel Nederland krijgt het Leidse initiatief navolging. Toen de gemeente bekend maakte voor een gelijke stagevergoeding te gaan, volgden diverse overheden hun voorbeeld. Ook de Provincie Limburg, Almere, Horst aan de Maas, Nieuwegein, Overbetuwe, Oosterhout, Roosendaal, Utrecht, Helmond en Zaanstad hebben bekend gemaakt de stageregeling voor MBO, HBO en WO studenten gelijk te trekken. Minister van Engelshoven voerde een gelijke stagevergoeding bij alle ministeries in.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×