(Foto: Gemeente Leiden).

Glazen dak van stadhuis verwijderd

Voor de bouw van ‘Het hof van Leiden’ in het stadhuis is een nieuwe fase aangebroken. Donderdag haalde de aannemer de glazen overkapping van het atrium van het stadhuis weg. In het plan ‘Hof van Leiden’ wordt het atrium van het stadhuis ingericht als omsloten tuin.

Bij de verwijdering zijn de glasplaten eerst gedemonteerd en opgeslagen op het dak van het stadhuis. Vervolgens zijn de platen met behulp van een torenkraan en kantelbak afgevoerd in twee afvalcontainers van 30m3. De glasplaten worden gerecycled tot nieuwe grondstoffen.

Na het verwijderen van de platen, zijn de spanten waar het glas op steunde verwijderd. Ook deze 2200 kilo zware constructie wordt gerecycled.

Het Hof van Leiden gaat met zijn open tuin op het oorspronkelijke ontwerp van het stadhuis van  C.J. Blaauw uit de jaren dertig van de vorige eeuw lijken. Het groene hofje sluit bovendien aan op de beroemde Leidse hofjes. Daarnaast vormt het Hof van Leiden zowel een technische als symbolische bijdrage aan de duurzaamheidsambitie van de gemeente Leiden.

 

 

 

 

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×