De Joop van der Reijden fietsbrug is genomineerd voor de Staalprijs 2020. (Foto: Wil van Elk).

Fietsbrug Oegstgeest-Katwijk genomineerd voor Staalprijs 2020

De Joop van der Reijdenbrug tussen Oegstgeest en Katwijk is genomineerd voor de Staalprijs 2020. De brug werd ontworpen door het Leidse architectenbureau Syb van Breda & Co. Het ontwerp doet mee in de categorie infrastructuur.

De brug werd in opdracht van de gemeente Katwijk over de Oude Rijn gebouwd. De nieuwe, opvallende verbinding werd vorig jaar feestelijk in gebruik genomen en is door de grote naald een oriëntatiepunt in het landschap. De jury prijst het ontwerp en noemt de brug ‘uitgesproken slank en licht, maar tegelijkertijd robuust en eenvoudig bereikbaar voor onderhoud en inspectie’.

Infrastructuur
De brug moet het in de categorie infrastructuur opnemen tegen de fiets- voetgangersbrug Lille Langebro in Kopenhagen en de Schuttebusbrug in Zwolle. Naast de categorische prijs maakt de brug ook kans op de Nationale Duurzaamheidsprijs Staal, die zal worden toegekend aan een van de de genomineerden uit de vijf categorieën.

De winnaars van de Staalprijs worden op 13 oktober (nationale Staaldag) bekendgemaakt.

Advertentie

Leiden Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×