Onder andere bij de onlangs weggemaaide bijvriendelijke berm aan het Arubapad staat nu een #maaimenietje bord. (Foto: Chris de Waard)

Partij voor de Dieren plaatst maai-me-niet borden

Een werkgroep van de Partij voor de Dieren in Leiden is de afgelopen weken aan de slag gegaan met de toolkit ‘maai-me-nietje‘ van de Vereniging Natuurmonumenten. Het gaat om #maaimenietje borden die iedereen kan neerzetten in bloemrijke bermen of andere plekken waar maaien (nu) niet gewenst is in het kader van de biodiversiteit.

In tuinen, plantsoenen, parken en bermen leeft volgens de natuurbeschermingsorganisatie van alles en nog wat. “Zoals paardenbloemen en madeliefjes waar insecten nectar uithalen. Als er te vroeg wordt gemaaid, dan maai je ook het voedsel voor bijen en vlinders weg.” Natuurmonumenten bedacht daarom een handleiding voor het maken van houten bermbordjes die ter bescherming van de bewoners van de berm moeten dienen.

De Partij voor de Dieren heeft nu een serie van die zelfgemaakte bermbordjes in Leiden geplaatst. Ze staan in de Merenwijk, de Kooi, de Stevenshof en in Noord-Hofland (Voorschoten). “Hopelijk krijgt de gemeente hierdoor meer oog voor het belang van biodiversiteit in de stad,” aldus de partij die de bordjes heeft neergezet op plekken die volgens de eigen achterban ’te radicaal’ worden gemaaid.

(Foto’s: Partij voor de Dieren Leiden).

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×