Watersportmarkt tijdens de EL CID-week. (Foto: Emile van Aelst).

Recordaantal inschrijvingen bij Leidse studentenverenigingen

Dit jaar hebben 2898 studenten zich ingeschreven bij een van de 24 studentenverenigingen die Leiden rijk is. Dat is een verbetering van het record van vorig jaar, dat op 2823 uitkwam. Een mogelijke verklaring voor de stormloop dit jaar zou kunnen zijn dat er marginaal meer studenten gaan studeren dit jaar, of dat men juist nu kiest voor de structuren en het gezelschap van een studentenvereniging. Dat laat de overkoepelende studentenorganisatie PKvV weten.

Minerva, Augustinus, Quintus, Njord, DAC en SSR hebben hun ledenstop gehaald. Bij Augustinus werd die binnen enkele uren na de opening van de inschrijvingen al gehaald, Minerva heeft uit 1007 aanmeldingen een lichting van 600 geloot en ook Quintus zat erg snel aan haar verhoogde ledenstop. Ook de kleinere verenigingen hebben zich dit jaar tijdens de EL CID elke dag kunnen presenteren op de Watersport markt in het Huigpark of de VVO-markt in PLNT, met goede inschrijvingen ten gevolg.
Ook hebben de verenigingen dit jaar open dagen gehouden in de zomer om de eerste geïnteresseerden op een veilige en verantwoorde manier de vereniging te laten zien. De studentenverenigingen hebben zich ook veel meer online gepresenteerd, via filmpjes, livestreams, het mediaplatform studentenstadleiden.nl en de ‘Word Lid’-campagne, waar onder andere reünisten uitleggen wat zij hebben gehad aan het lidmaatschap van een studentenvereniging.

Daarnaast heeft de aangepaste EL CID met zowel de virtuele als fysieke dagen bijgedragen aan de mogelijkheden voor de studentenverenigingen om zich te presenteren. De rector magnificus en burgemeester hebben op het laatste moment nog het landelijk verbod op introductieweken weten te voorkomen, waardoor elke aankomende student wel de fysieke dag kon volgen. Mede door de unieke samenwerking in Leiden tussen de Universiteit, Hogeschool, Gemeente en de studentenverenigingen zijn de aangepaste EL CID en de inschrijvingen zo goed verlopen.

Inschrijvingen
L.S.V. Minerva 600
L.V.V.S. Augustinus 400
VSL Catena 65
SSR-Leiden 240
A.L.S.V. Quintus 320
Sempre Crescendo 32
LSKO Collegium Musicum 40
A.L.S.R.V. Asopos de vliet 217
K.S.R.V. Njord 280
LSD 8
A.L.S.Z.V. Blauwe Schuit 49
A.L.S.K.V. Levitas 14
S.W.V. Plankenkoorts 65
E.L.S.Z.W.V. Aquamania 39
VGSL Franciscus Gomarus 11
NSL 87
Ichthus 6
C.S.F.R. Panoplia 22
AEGEE Leiden 37
SIB 32
A.S.V. Prometheus 36
Het Duivelsei 40
Leiden Debating Union 3
De Dinsdag Avond Club 255
Totaal 2898
Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×