(Foto's: Emile van Aelst).

Cultuurfonds Oegstgeest blaast 'verhalenverteller' nieuw leven in

De ‘Verhalenverteller‘ in het Irispark in Oegstgeest is woensdagmiddag weer tot leven gebracht. Dankzij het Cultuurfonds Oegstgeest en de Bibliotheek Bollenstreek aan de Lange Voort heeft de Verhalenverteller weer van alles te vertellen. Medewerkers van de bibliotheek hebben in totaal 85 verhaaltjes gedigitaliseerd en voorzien van titels en nummers.

De Verhalenverteller
Het kunstwerk is in 2oo6 in opdracht van de gemeente Oegstgeest gemaakt door Maree Blok en Bas Lugthart. Ook de Vereniging Oud Oegstgeest, de Openbare Bibliotheek Oegstgeest, de Rijnlandse Boekhandel en alle inwoners van Oegstgeest die een verhaal verteld hebben, waren betrokken bij de oprichting van het kunstwerk.

De Verhalenverteller vertelt de geschiedenis van Oegstgeest aan de hand van verhalen en herinneringen van de inwoners van Oegstgeest. ‘Staande boven op de heuvel legt de grote mensfiguur zijn oor te luisteren op de aarde onder zich, waar de resten liggen van de vroegmiddeleeuwse burcht de Oudenhof’.

Wethouder Matthijs Huizing onthulde samen met voorzitter Jetteke Bolten van het cultuurfonds een bordje met een QR-code. Door de code met de smartphone te scannen kunnen allerlei verhalen worden beluisterd.

 

Cultuur Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×