De sok met cocaïne. (Foto's: Politie).

Politie betrapt in Leiden automobilist met lachgas en vindt wapen en drugs

In de nacht van dinsdag op woensdag betrapte de politie op de Ketelmeerlaan een 24-jarige bestuurder uit Leiden op het gebruik van een lachgasballon.

“Wij zagen dat hij op een parkeerplaats in de auto een ballon leeg zoog. Voor ons genoeg reden om hem een rijverbod te geven”, vertelt de politie. “Toen wij in gesprek gingen met de bestuurder zagen wij dat hij onder invloed was van drugs. Aangezien de motor van de auto draaide hebben wij een speekseltest afgenomen bij de bestuurder.”

De test gaf een positief signaal op cocaïne en amphetamine. Bij controle van de auto trof de politie ook een sok met cocaïne aan. In de tas van de bestuurder vond de politie een ploertendoder. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau waar ook een bloedproef werd afgenomen.

De officier van justitie heeft de man vandaag een boete opgelegd van 750 euro voor het bezit van drugs en een wapen. Zodra de uitslag van de bloedtest bekend is wordt ook een proces-verbaal opgemaakt voor de poging tot rijden onder invloed.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×