(Foto's: J.P. Kranenburg).

Primeur voor huurders Rijnhart: duurzame energie delen in Leiderdorp

Op het dak van het wooncomplex aan de Langendijkdreef in Leiderdorp is gisteren de eerste sociale zonnestroominstallatie in gebruik genomen. Sociale huurders van woningcoöperatie Rijnhart kunnen hierdoor, zonder inleg vooraf, profiteren van zonnestroom. Rijnhart wonen heeft de landelijke primeur met het delen van duurzame energie.

Het is voor huurders van een sociale woning lastig om zelf zonne-energie op te wekken. De huidige regels maken het nog moeilijker, de Woningwet staat opwek van elektriciteit voor gebruik van de huurder niet toe. Energiecoöperatie ‘Delen Duurzame Energie’ is een sociale onderneming die zich richt op het opwekken van zonnestroom voor huurders.

“De energiecoöperatie mag wel stroom opwekken”, zegt Chrétien Mommers, directeur-bestuurder Rijnhart Wonen. “Het voordeel voor onze huurders is dat de maandelijkse energierekening direct lager wordt, en daarmee de maandlasten. En doordat er geen financiële inleg vooraf nodig is, verlagen we de drempel voor onze huurders om mee te doen.”

Advertentie

Duurzaamheid Leiderdorp


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×