(Foto: PR Museum Volkenkunde).

Museum Volkenkunde viert Dia de Muertos

Tijdens het Mexicaanse feest Dia de Muertos herdenken families en vrienden hun dierbare overledenen door hun leven te vieren. Museum Volkenkunde viert deze ‘dag van de doden’ mee. Van 28 oktober tot 8 november staat er een altaar waar bezoekers hun dierbaren kunnen herdenken. Daarnaast is er op 1 november een speciaal programma.

Om de doden te eren komt het prachtig versierde altaar vol te staan met alles wat de dode lekker vond: van cola en zoetigheden tot whiskey. Graven en huisaltaren worden daarnaast ook versierd met calaveras. Het zijn papier-maché skeletten die herkenbare taferelen en personages verbeelden zoals een tacoverkoper en muzikant. In de Midden- en Zuid-Amerikazaal van Museum Volkenkunde staat een groep calaveras.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×