(Beeld: Nuvastgoed).

Leiden start lobby voor Stationsgebied: 'Voor elke euro die erin gaat, komen er drie terug'

Wethouder Ashley North heeft een document gepresenteerd dat verschillende partijen met elkaar moet verbinden in het Leidse Stationsgebied. In de brochure ‘Knooppunt Leiden Verbindt’ staan plannen voor een bruisend knooppunt dat wonen, werken, mobiliteit en duurzaamheid samenbrengt. Met het document wil het Leidse stadsbestuur het Rijk, de provincie en andere partijen overtuigen om ook in het Leidse Stationsgebied te investeren.

“We vertellen hoe belangrijk investeringen zijn in het Leidse Stationsgebied en rondom Leiden centraal en wat die de stad op gaan leveren”, vertelt North. Er is uitgerekend dat elke euro die in dit gebied wordt geïnvesteerd, drie euro oplevert. “Dat is echt heel veel. Dit document is bedoeld om te laten zien waar wij als Leiden allemaal mee bezig zijn en andere partijen daarbij aan te laten sluiten en de kans te pakken nu te investeren.”

De wethouder benadrukt dat er geen nieuwe plannen in het document staan, maar dat het juist alle plannen samenbrengt. Zo wordt er bijvoorbeeld geschreven over een overdekt busstation dat comfortabel moet zijn voor reizigers, maar dat betekent niet dat er nu al een concreet plan klaar ligt. “We moeten nog uitwerken hoe het er precies uit komt te zien, maar we zijn het er allemaal over eens dat er een moderne OV-terminal moet komen. Hoe we dat precies gaan doen, dat wordt nog uitgewerkt met andere partijen en natuurlijk ook met de stad.”

Behalve dat de brochure partijen en verschillende thema’s met elkaar verbindt, wijst de titel ervan ook naar een wens die al langer in Leiden speelt: het verbinden van de historische binnenstad met het Leiden Bio Science Park.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×