De organisatie Leiden Marathon hoopt in mei 2021 weer een volwaardige editie van het loopevenement te kunnen houden. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Leiden Marathon zet eindsprint in voor sponsoractie en online variant loopfestijn

Nadat de 30e editie van de Leiden Marathon in mei werd afgelast en de herkansing in november geen doorgang kon vinden, bedacht de organisatie een list om de speciale jubileummedailles toch een bestemming te geven. Daarnaast wordt er deze maand geld opgehaald om in 2021 een nieuwe marathon in de stad mogelijk te maken.

Vooraf leek 2020 het ultieme gloriejaar te worden van Leiden Marathon. Aanvoerder Tjeerd Scheffer kreeg begin januari de titel ‘Leidenaar van het Jaar’ en samen met zijn team was hij bezig een huzarenstukje van formaat af te leveren. Een loopestafette van Griekenland naar Leiden met de Olympische vlam. Om het dertigjarig bestaan van de Leiden Marathon luister bij te zetten.

Maar het coronavirus zette alles op zijn kop. “De medailles kwamen binnen nadat we hadden gezegd dat de marathon niet door kon gaan en sindsdien stonden de dozen in een hoek van het kantoor”, vertelt Astrid Bol van Leiden Marathon in de uitzending van Nieuws071. Maar deze week kunnen die alsnog verdiend worden door de deelnemers. “In je eigen tijd en op je eigen route. Inschrijven kan nog tot 24 november 12.00 uur ’s nachts en dan krijg je woensdagochtend een code gemaild.”

Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Astrid Bol van Leiden Marathon over de crowdfundingsactie en de online variant.

Omdat de vaste lasten van de Leiden Marathon gewoon doorlopen, houdt de organisatie de hele maand een crowdfundinsgactie. “We hopen 25.000 euro op te halen”, zegt Bol. “We zitten op ruim veertig procent, dus we gaan deze laatste week nog even een eindsprint inzetten. Al zijn we echt al heel blij met al het geld dat al is binnengekomen. We hebben hele leuke items in ons aanbod. Zo kun je bijvoorbeeld je strijkwerk door ons laten doen. En we willen ook wel je sinterklaasgedichten maken.”

Maar je kunt ook kiezen voor een schaatsles van Bert Breed, een tweepersoons boottochtje, een drive-thru barbecue, één minuut onbeperkt winkelen, een lunch in het hol van de leeuw: op het kantoor van Leiden Marathon. En zo gaat de lijst nog even door. Voor grote en kleine sponsorbedragen, onder het motto: alles voor de marathon. Volg de link naar de crowdfundingspagina van de Leiden Marathon.

Inschrijven voor de online variant kan nog tot dinsdag 24 november middernacht. Volg de link naar de website van Leiden Marathon.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×