(Foto: Fragment Eurokoorclip 'Shake up Christmas').

Leids Eurokoor zingt 'Shake up Christmas'

‘Geen kerstoptredens dit jaar, dan maar een heel leuk alternatief.’ Dat is het motto van het Leidse Eurokoor, dat een kerstclip heeft opgenomen met de titel ‘Shake up Christmas’.

Het origineel van het nummer is van Train en voor het koor bewerkt door dirigent Juliette Janssens. Omdat het koor vanwege coronamaatregelen niet samen mocht repeteren, gebeurde dit gewoon thuis vertelt Anita Meijer, de voorzitter van het Eurokoor. “Wel hebben we een paar keer online gerepeteerd via Zoom, maar alle koorleden hebben de zangpartijen thuis opgenomen voor de clip”.

Het zes-stemmig popkoor zag dit jaar door de coronacrisis alle boekingen voor optredens verdampen. De inmiddels traditionele kerstoptredens op de Koornbrug in Leiden zijn dit jaar geschrapt. Het koor bestaat uit ongeveer 65 leden en heeft een eigen live-band: de EuroPacemakers. Het kerstnummer is niet de eerste keer dat het koor een online lied uitbracht. Eerder dit jaar maakte het Euokoor een clip voor de Open Monumentendag.

Zilveren Jubileum 2020
De eerste repetitie van het Eurokoor vond op 23 oktober 1997 plaats. Het jubileumteam van het koor is al gestart met de voorbereiding van het 25-jarige jubileum in 2022. “Op dit moment weten we nog niet precies wat we met ons jubileum gaan organiseren”, zegt Meijer. “We maken nu elke maand een jubileum nieuwsbrief waarin we de hoogtepunten uit onze koorjaren beschrijven. Zo verzamelen wij dan een hele ‘bundel’ herinneringen”.

Inmiddels zijn volgens Meijer alle oud koorleden al benaderd. “Maar het is natuurlijk leuk als we ook herinneren ontvangen van bezoekers van onze optredens”, vertelt Meijer. “Alle hulp, suggesties, tips, zijn welkom. Schroom niet om deze aan te reiken. Je kunt deze sturen naar ons jubileummailadres“.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×