(Foto's: Reanne van Kleef).

Politie rijdt inbrekers juwelierszaak Donkersteeg omver

Bij de vestiging van Siebel Juweliers in de Donkersteeg in Leiden is afgelopen nacht rond 05.00 uur een inbraak gepleegd. Twee mannen wrikten het rolluik los en kropen naar binnen. Een omwonende werd door de herrie gealarmeerd en filmde de inbraak.

Op de video is te zien dat de inbrekers na ruim drie minuten met buit naar buiten komen, een fiets pakken en er vandoor willen gaan. Op dat moment komt een politiewagen aanrijden die een van de daders met fiets en al omver rijdt. De andere verdachte kon even later ook worden aangehouden.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat het rolluik geforceerd is. Binnenin de winkel werd een enorme ravage aangetroffen. Bij de inbraak zijn diverse sieraden buitgemaakt. Tijdens de aanhouding werd een tas met de buit bij de verdachten aangetroffen. Het gaat om twee mannen van 23 en 26 jaar uit Amsterdam.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×