De nieuwe directeur Anika Remerij en haar voorganger Douwe Splinter. (Foto: Leo Kannerschool).

Nieuwe directeur voor Leo Kannerschool Oegstgeest

De Leo Kannerschool in Oegstgeest krijgt per 1 januari een nieuwe locatiedirecteur. Anika Remerij neemt het stokje over van Douwe Splinter die met pensioen gaat.

Splinter gaf bijna tien jaar leiding aan de Kannerschool. Een school voor voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen met een autismespectrumstoornis. Hij ontwikkelde in die tijd meerdere initiatieven. Zo was hij voortrekker in het proces om de Kannerschool-leerlingen vmbo examen te laten doen. Daarnaast streefde hij ernaar om bovenbouwleerlingen zelfstandig naar school te laten komen. Ook zette hij zich in om de leerlingen met de buitenwereld in contact te brengen en ze op te leiden voor een plek in de maatschappij.

“Het zijn bewogen jaren geweest. Met als constante factor een jaarlijkse forse groei van het leerlingenaantal. Toen we in 2008 onze intrek namen in dit gebouw hadden we tachtig leerlingen. Nu zijn dat er meer dan driehonderd”, zegt Splinter. De groei heeft tot gevolg dat er de laatste jaren veel tijd en energie in de zoektocht naar een nieuw gebouw is gestoken. “Helaas is daar nog steeds geen definitief zicht op”, aldus Splinter.

‘Onverschrokken’ opvolger
Splinter is tot de laatste dag met veel plezier naar zijn werk gegaan. “Je moet altijd positief zijn, kansen zien en verder kijken.” Hij is blij dat hij een even ‘onverschrokken’ opvolger krijgt met dezelfde energie. “Remerij weet wat ze wil en zal daar ook voor gaan’’, zegt Splinter.

Remerij was eerder adjunct-directeur bij stichting Andreas College in Katwijk. Ze voelt zich op haar plek op de Kannerschool. “Ik ben blij dat ik mij directeur mag noemen van deze fantastische school. Douwe Splinter heeft hier met veel passie en plezier leidinggegeven. We hebben de afgelopen maanden de tijd gehad om veel over de Kannerschool en zijn geschiedenis te praten.’’ Ze kijkt uit naar een mooie toekomst voor de leerlingen: ‘’Ik vind het belangrijk dat onze leerlingen weten dat ze ertoe doen en wij ze zullen helpen om te slagen in de samenleving.”

Oegstgeest Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×