(Foto's: Leo de Vogel).

Leiderdorpers vieren kerstavond vanuit de voortuin

Bewoners van de Heemraadlaan in Leiderdorp hebben kerstavond samen gevierd vanuit hun eigen tuin. Met versierde huizen, drankjes en een heuse kerstband werd een kleinschalig alternatief bedacht voor de traditionele viering in de Houtkamp.

Omdat evenementen niet zijn toegestaan, waren de bewoners aangewezen op hun eigen creativiteit. Dat is aardig gelukt, blijkt uit de kerstkleding van de bewoners en de sfeer in de straat. “Op dit aangepaste feestje mag kerstmuziek niet ontbreken en dus is er nagedacht over een veilig optreden”, vertelt een van de bewoners. “Binnen 24 uur was ook dit geregeld en na een korte repetitie stond er een kerstbandje onder leiding van Hans van der Laan traditionele kerstmuziek te spelen.”

Kortstondig
Omdat groepsvorming en evenementen niet zijn toegestaan, werd het feestje korte tijd later alweer opgebroken. “Na het proosten op afstand, ging iedereen hun huis weer in.” Dat mocht de pret echter niet drukken, als het aan een van de bewoners ligt: “Het was een super gezellige en spontane kerstviering die volgend zeker navolging zal krijgen.”

Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×