(Archieffoto: PvdD).

Gemeente verbiedt vissen op kreeften in Leidse wateren

Een visser die de gemeente Leiden had gevraagd om in de Leidse wateren op rivierkreeften te mogen vissen, krijgt daarvoor geen toestemming. Volgens de gemeente zijn er verschillende rapporten en conclusies over de effecten van het wegvissen van kreeften en is meer onderzoek nodig naar de mate waarin de invasieve exoten schade aanrichten aan kades, flora en fauna. Dat ze dat doen is wel duidelijk, maar harde feiten en data ontbreken.

Tweede reden voor het weigeren van de toestemming is het feit dat de Leidse gemeenteraad in mei 2019 een motie heeft aangenomen waarin het college wordt opgeroepen om met marktkooplui in gesprek te gaan over de verkoop van levende krabben en kreeften. De gemeente kan die verkoop op de markt en in (vis)winkels niet verbieden, maar het vissen wel.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×