Barbara van Druten en Niki Koutouras van ARTvertisments bij het kunstwerk. (Foto: PR).

Receptie Oude UB verrijkt met 'Academisch Universum'

Kunstenaarsduo Barbara van Druten en Niki Koutouras onthulden gisteren hun kunstwerk in de vernieuwde receptie van de Oude Universiteitsbibliotheek (UB) aan Rapenburg 70. ‘Academisch Universum’ is gemaakt in samenwerking met de verschillende faculteiten en omvat alle disciplines die Universiteit Leiden rijk is.

Koutouras: “De samenwerking met de decanen was heel constructief. Ook het contact met voormalig rector magnificus Douwe Breimer leverde een belangrijke toegevoegde waarde.” Van Druten heeft vervolgens van de aangeleverde beeldenselectie een kunstuiting gemaakt waarin zij zich onbewust liet leiden door de emoties die voor haar kenmerkend zijn in deze tijd.

Een reproductie van het kunstwerk werd aangeboden aan Carel Stolker, die eerder deze week afscheid nam als rector van de Leidse universiteit.

  • SAMSUNG CSC
    SAMSUNG CSC
Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×