Frank en Marike geven tips voor Valentijnsdag. (Foto: Omroep west).

Tips voor Valentijnsdag: zo houd je het spannend en leuk

Valentijnsdag, de dag van de liefde, is dit jaar heel anders. Want door de lockdown en de avondklok kan er 14 februari weinig. Om je te helpen toch een romantische dag te hebben, ging mediapartner Omroep West bij Frank en Marike uit Leiden langs. Dit stel trakteert elkaar maandelijks op mini-dates en heeft tips voor een leuke Valentijnsdag.

Frank en Marike kijken elkaar na zes jaar nog steeds verliefd in de ogen. Voor de twee Leidenaren geen avonden op Netflix een serie bingewatchen. Nee, het tweetal gaat maandelijks op mysterydate. Om de maand verzint één van de twee een verrassingsuitje voor de ander. En dat kan van alles zijn.

De twee zijn al op bieryoga-date geweest, hebben samen aardbeien geplukt, klompen gemaakt, trampoline gesprongen en worstenbroodjes gemaakt. Je kan het zo gek niet bedenken of Marike en Frank hebben er een date van gemaakt. En dat alles is op hun Instagramaccount terug te vinden.

Valentijnswandeling
Maak een glühweinwandeling. Overal in de stad zijn cafés en restaurants met kraampjes waar je koffie, chocolademelk of iets sterkers kan afhalen. Zo kan je van kraampje naar kraampje slenteren en nieuwe plekken ontdekken.

Valentijnsspeurtocht
Vaak geven geliefden elkaar een cadeautje met valentijn. Geef elkaar niet zomaar het presentje. Maak er een spannende speurtocht van door het huis, zodat je date goed moet zoeken voordat het cadeautje uitgepakt kan worden.

Valentijnsmarshmallows roosteren
Wat is romantischer dan samen bij een vuurtje marshmallows te roosteren? Frank en Marike roosteren graag een marshmallow boven een waxinelichtje. Kunnen ze lekker binnen blijven. Het werkt prima, je hoeft er geen groot vuur voor te maken of een barbecue voor aan te steken. Extra tip: steek nooit binnen een BBQ aan in verband met koolmonoxidevergiftiging. Dat is niet romantisch.

Valentijnswellnessdate
Koop wat gezichtsmaskertjes, neem een komkommer om plakjes op de ogen te leggen, brand een geurkaarsje. Kortom, creëer je eigen mini-wellness thuis. “En een massage kan ook altijd”, zegt Frank, waarop Marike instemmend knikt.

Valentijnsaprès-ski
Nu je niet op wintersport kan, haal je de après-ski gewoon in huis. Koop wat schnapps of Flügeltjes. Maak een playlist met lekkere foute après-skimuziek. Zet je skimuts op en dan kan je net als in Oostenrijk los gaan.

En als je deze tips allemaal stom vindt, dan zet je toch gewoon weer lekker Netflix aan.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×