Burgemeester Lenferink in 2014 toen Benno L. naar Leiden verhuisde. (Archieffoto).

Burgemeester in crisistijd, Lenferink vertelt

Burgemeester Lenferink vertelt aanstaande zondag in het tv-programma De Publieke Tribune hoe het is om burgemeester in crisistijd te zijn. De langstzittende burgemeester van Nederland wordt in het programma vergezeld door andere (oud-)burgemeester uit deze regio. Want ook Liesbeth Spies, burgemeester van Alphen aan den Rijn, en Jos Wienen, oud-burgmeester van Katwijk en tegenwoordig burgemeester van Haarlem, worden geïnterviewd door presentator Coen Verbraak.

Verbraak praat met hen over dilemma’s van hun vak. Ze moeten dicht bij het volk staan maar ook boven de partijen. Ze zijn sleutelfiguren waarin in crisistijd veel van wordt verwacht. Zeker in deze coronatijd zijn zij uitgegroeid tot misschien wel de belangrijkste bestuurders. Maar Verbraak praat ook over eerdere crises.

Zo gaat hij met Lenferink in op de huisvesting van Benno L. Met Jos Wienen staat hij stil bij de bedreigingen aan zijn adres waardoor Wienen lange tijd in een safehouse woonde en zwaar beveiligd werd. Ook vertelt Wienen hoe hij op de dag van de avondklokrellen, waarbij in Haarlem fors werd huisgehouden, zijn vader verloor aan corona.

Naast Lenferink, Spies en Wienen komen ook Erica Lente (Dalfsen), Pieter Broertjes (Hilversum) en Paul Depla (Breda) aan het woord in de slotaflevering die aanstaande zondag om 23.00 uur wordt uitgezonden op NPO2.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×