Eigenaresse Angelique Ringenier in haar lege sportschool. (Foto: Myrthe Koopman).

Hart for her Voorschoten vraagt aandacht voor de fitnessbranche

De fitnessbranche organiseert morgen een landelijke protestactie genaamd ‘Stilzitten is geen optie’. Inmiddels hebben meer dan 180 sportscholen zich aangesloten bij deze actie, waaronder in eerste instantie ook hart for her Voorschoten. Maar de women only  sportschool ziet hier toch van af en organiseert een alternatieve actie. De vestigingen van hart for her laten het licht in de sportscholen branden, om zo aan de media en het kabinet te laten weten dat het licht daar nog niet is gedoofd.

Verslaggever Myrthe Koopman in gesprek met Angelique Ringenier van hart for her Voorschoten over actie voor de fitnessbranche.

De landelijke protestactie is een initiatief van branchevereniging ‘exclusieve sportcentra’, waarbij ruim honderd Nederlandse en Vlaamse sportcentra zijn aangesloten. Het idee is dat sportscholen op 27 februari zelf coronaproof trainingen aanbieden. Angelique Ringenier, eigenaresse van hart for her Voorschoten was in eerste instantie erg enthousiast over de actie, maar is bang dat het niet coronaproof wordt.

“We zijn bang dat er simpelweg te veel mensen op af komen en kiezen voor een lichtjesactie als alternatief. Deze actie is sowieso coronaproof en zo wordt er toch aandacht besteed aan de fitnessbranche. Dit is nodig want we voelen ons vergeten door het kabinet”, aldus Ringenier.

Sociale aspect
Volgens Ringenier is het heel belangrijk dat het kabinet meer aandacht besteedt aan de sportscholensector. Dit is niet alleen van belang voor de sportscholen zelf, maar ook voor de leden. “Mensen sporten niet alleen voor het fysieke, maar ook voor het sociale aspect. Veel van onze leden komen juist naar de sportschool voor het sociale contact en maken bijvoorbeeld een praatje bij de koffietafel. Maar de koffietafel is nu al tijden weg en het sociale aspect is daardoor ook grotendeels vervallen.”

Hart for her Voorschoten is pas sinds twee jaar open en heeft dus al meerdere keren een lockdown meegemaakt. Groeien zat er voor de kleine sportschool niet echt in, maar toch wordt het hoofd nog boven water gehouden volgens Ringenier.  “Ik hoop dat we snel weer open kunnen maar voor nu is het afwachten en geduldig zijn en we gaan hoe dan ook van het positieve uit.”

 

Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×