Het Groene Verkiezingsdebat: het is tijd voor biodiversiteit!

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen wordt 4 maart het Groene Verkiezingsdebat gehouden door Naturalis in Leiden. Politici en jongeren gaan geleid door moderator Milouska Meulens in debat over groene onderwerpen zoals klimaat, natuur, biodiversiteit en circulariteit.

Ze bespreken onder andere oplossingen voor klimaatverandering, discussiëren over hoe we biodiversiteitsverlies ombuigen tot biodiversiteitsherstel en zoeken naar mogelijkheden voor duurzame voedselproductie. Ook kijkers kunnen vanaf de digitale tribune van zich laten horen en een kritische noot uiten.

Dit is de tweede keer dat Naturalis samen met International Union for Conservation of Nature NL (IUCN) een Groen Verkiezingsdebat organiseert. De eerste editie trok ruim 15.000 kijkers (fysiek en online) en plantte het zaadje voor het Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Daarom zijn zij nu ook medeorganisator van het debat.

Het vertrekpunt van het Groene Verkiezingsdebat is een manifest dat door wetenschappers en jongeren is opgesteld. De Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart zijn bepalend voor de toekomst en de jongere generaties moeten leven met de keuzes die nu worden gemaakt. Daarom zijn jongeren expliciet betrokken bij de inhoud van het Groene Verkiezingsdebat.

Het debat wordt donderdag 4 maart live uitgezonden van 16.00 uur tot 17.30 uur. Aanmelden kan via online.

Duurzaamheid Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×