(Foto: Buro JP).

Leiden beloont jonge afvalheld met medaille en kijkje achter de schermen

De vierjarige Leo werd donderdagochtend beloond voor zijn inzet in de strijd tegen zwerfafval. Met zijn moeder maakte hij het schoolplein in zijn buurt afvalvrij. Wethouder Ashley North beloonde de jonge afvalheld met een medaille, hesje en een kijkje achter de schermen bij de gemeentelijke afvalinzameling.

Leo kwam als winnaar uit de bus bij de prijsvraag die de gemeente uitschreef in het kader van de Week van de afvalhelden, aan het begin van deze maand. Leidenaren konden aangeven wie zij vinden dat de titel ‘afvalheld’ verdient. Een onafhankelijke jury vond dat de afvalruimende kleuter de prijs het meest verdient.

“Als je op zo’n jonge leeftijd al bezig bent om je buurt schoon te houden, ben je oprecht een afvalheld”, zei duurzaamheidswethouder Ashley North terwijl hij Leo de medaille omhing. Na een speech van wethouder North werd de afvalheld uitgenodigd om mee te rijden op de veegauto.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×